Köpevillkor

 


Fullständiga köpevillkor


Leveranser och avbeställning


The Barnyard (i dessa köpevillkor likställt med Kei Lee Interior, org nr 851114-7459, samt thebarnyard.se) säljer och levererar enbart varor till Sverige. För förfrågningar inom norden, vänligen kontakta kundtjänst. Kei Lee Interior levererar till hela Sverige, leveranser sker i samarbete med Posten och samt deras samarbetspartners. Om du betalar med kreditkort har du möjlighet att skicka dina varor till en annan leveransadress än din egen. Detta är perfekt om varan ska gå till någon tillfällig bostad eller ett sommarställe.
Större försändelser (exempelvis skjutdörrar mm) levereras alltid till din bostad. Produkterna levereras till din port om du bor i lägenhet eller fram till tomtgräns om du bor i hus, eller så långt transportörens lastbil kan ta sig fram mot din port/tomtgräns. Leverans sker normalt helgfria vardagar 08:00 – 17:00, enligt fasta tidsintervaller (till exempel 9-12 eller 13-15). Tidsintervallerna är olika beroende på område. Du aviseras per telefon/mail/sms i förväg. Mindre försändelser (exempelvis handtag, enstaka hjul mm) som har en vikt under 20 kg levereras till ditt lokala post-ombud där du hämtar ut paketet. Se respektive produkt för leveranstid.
fraktkostnad inom Sverige 200 kr för skjutdörrskenor. Fraktkostnad för större varor som tex skjutdörrar meddelas till kund vid kundförfrågan om produkt.
Större möbler skickas på träpall för att undkomma skador och ge bästa möjliga hantering vid transport. Pallen tillfaller kunden vid leverans och kostar inget extra. Kei Lee Interior är betalningsansvariga ifall varan skadas eller kommer bort på väg till dig. Kommer varan bort eller blir skadad när du returnerar varan så är det du som är betalningsskyldig. I fall när du som kund anser att leverans dröjer på sådant sätt att du ej längre önskar leverans av beställning, är det ditt ansvar att beställningen avbeställes i enlighet med dessa köpevillkor.
Om du vid avisering kommer överens med fraktbolaget att de kan ställa leveransen utanför ditt hem utan att du kvitterar att du mottagit leveransen gör du så på egen risk. Kei Lee Interior frånskriver sig ansvar om du väljer att göra så. Om du behöver ändra leveransadress och detta meddelas oss efter att godset är skickat från vårt lager avgår en avgift på 250 kr.
Avbeställning efter det att beställning blivit expedierad är ej möjlig. I de fall beställning blivit expedierad är kunden skyldig att mottaga beställningen. Avbeställning är ej giltig förrän kunden fått bekräftelse från Kei Lee Interior antigen per e-post eller telefon. Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris eller om ett försäljningsobjekt har utgått, kommer vi att kontakta kund för att komma överens om en lösning. thebarnyard.se meddelar kunden om likvärdigt försäljningsobjekt finns tillgängligt. Vid eventuell leveransförsening kontaktar vi kunden utan dröjsmål. Vi fullföljer alla avtal i enlighet med Konsumentköplagen.


Bekräftelse

När vi mottagit din beställning skickar vi en orderbekräftelse till din e-postadress. Det är därför viktigt att du angett din riktiga e-postadress bland dina uppgifter. Spara detta mail för att underlätta eventuell kontakt med kundtjänst. Totalpris med specificerat moms, de fullständiga (vid köptillfället aktuella) köpvillkoren och en länk till din orderstatussida där du alltid kan följa din order.
Betalning
Du kan välja mellan att betala med kort eller direkt banköverföring.

Betala med kort
Betala med Visa eller MasterCard konto-/kreditkort tryggt och säkert över Internet direkt i samband med din beställning. Din betalning förmedlas av Klarna med säker kryptering. Klarna uppfyller kraven för PCI-DSS. Dina kortuppgifter sänds direkt till bank och kan ej läsas av annan än din bank. thebarnyard.se hanterar inga kreditkortsnummer. Inga extra avgifter tillkommer för kortbetalning. Vid betalning med konto-/kreditkort börjar villkoren gälla så snart korttransaktionen har godkänts. Betalning via Klarna sker till Kei Lee Interior AB som äger varumärket The Barnyard och denna webbplats. Du kan läsa mer om Klarna på www.klarna.se

Betala med direktbankbetalning
Vi accepterar direktbankbetalningar från Swedbank, Nordea, Handelsbanken och SEB. Alla köp kopplas genom Klarnas säkra betalserver vilket betyder att information endast går till Paypal och inlösande bank. Överföringen av information är krypterad med SSL. Thebarnyard.se får aldrig ta del av denna information. Direktbetalning via internetbank är avgiftsfri. Du kan läsa mer om Klarna på www.klarna.se

Priser


Alla priser som visas på Thebarnyard.se är inklusive 25 % moms för privatpersoner och exklusive moms för företagskunder.


Beställning


När du bekräftar din beställning ger du ditt samtycke till att Thebarnyard.se påbörjar fullgörandet av beställningen och blir därmed betalningsskyldig. Genom att du slutför ditt köp lämnar du som kund ditt samtycke till den leveranstid Thebarnyard.se anger i kassan. Kunder som är under 18 år måste ha målsmans tillstånd för att handla på Thebarnyard.se.
Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Kei Lee Interior lider ekonomisk skada, polisanmäls. Kei Lee Interior reserverar sig för eventuella prisändringar, felaktiga priser och slutförsäljning.


Reklamationsvillkor


Det är lämpligt att du som kund kontrollerar din vara/varor vid när du tar emot din leverans för att kontrollera att denna är riktig och felfri. Om du fått din vara och ser att den inte stämmer med den du beställde, är skadad eller annat fel ska du kontakta kundtjänst snarast. Vid reklamation skall kund kontakta vår kundtjänst via e-post info@thebarnyard.se, telefon 0738791235 alternativt genom vårt kontaktformulär på kontaktsidan. Uppge ordernummer och orsak till reklamationen så återkommer vi till dig inom kort med anvisningar hur du skall returnera varan. Defekta produkter som returneras till The Barnyard bör behandlas som om de vore felfria. Det är vid alla typer av returer ytterst viktigt att produkten förpackas på ett sådant sätt att den ej riskerar att skadas. För privatkonsument gäller konsumentköplagen, vilket innebär att kunden har rätt att få frakten betald vid ett giltigt reklamationsärende. I de fall fel ej kan påvisas utgår en avgift om 100:- + frakt tur och retur. The Barnyard förbehåller sig rätten att ersätta defekt vara med vara av samma modell. Om varan har tagit slut får du tillbaka pengarna.
Produkterna på Thebarnyard.se inte är avsedda för offentligt eller kommersiellt bruk, såvida detta inte anges i produktbeskrivningen. Reklamationsrätten omfattar ej produkter som har använts i offentlig/kommersiell miljö där det ej har angetts i produktbeskrivningen.
Om en vara är transportskadad skall The Barnyard kontaktas inom skälig tid. Reklamation som sker inom 2 månader från köptillfället räknas alltid som skälig tid. Privatkonsumenter har tre års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen.


Ångerrätt


Du som kund har rätt att ångra köpet utan att ange något skäl inom 14 dagar från att du har mottagit varan. Kund betalar själv returfrakten. Vid godkänd reklamation betalas kostnaden för returfrakt tillbaka till kund. Vill du utöva ångerrätten ska du skicka in namn, adress och kontaktuppgifter till Thebarnyard.se (info@thebarnyard.se eller telefon 0738791235). Lämna ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut ångra köpet. Vid retur av vara som inte gäller reklamation står du som kund själv för fraktkostnaden.
För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det med att du sänder in ditt meddelande om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen på 14 dagar gått ut. Ångerrätt gäller ej specialbeställda varor (se stycke “Begränsning av ångerrätten” nedan).
Verkan av utövad ångerrätt
Om kunden ångrar sitt köp står kunden själv för kostnaden av returfrakt.
Vi rekommenderar att inte försöka nyttja ångerrätten då produkten redan monterats då detta med största sannolikhet har lett till en färgförlust på vissa delar av produkten. Vår rekommendation är att endast kontrollera att produkten inte är skadad osv när uppackning sker. Om kund väljer att bryta förpackningen så skall detta göras på ett sådant sätt att det inte skadar orginalförpackningen och på ett sätt som gör att Thebarnyard.se kan sälja produkten igen till annan kund.
Om den returnerade produkten är använd av kund i större utsträckning än vad som krävs för att fastställa varans skick har Kei Lee Interior AB rätt att kräva dig på ersättning för den värdeminskning som produktens skick innebär. Avdrag på upp till 100% kan göras om produkter som returneras är slitna, nedsmutsade eller på annat vis har genomgått en värdeminskning som gör att vi inte kan sälja dem vidare. Om vi bedömer att vi kan sälja en returnerad produkt till en annan kund, trots att produkten är använd i större utsträckning än vad som krävs för att fastställa dess egenskaper och funktion, men där vidareförsäljning endast kan ske till ett rabatterat pris, gör vi ett avdrag motsvarande den bedömda värdeminskningen. Produkter som returneras i nyskick, med originalförpackning återbetalas till fullo.


Begränsning av ångerrätten


Distansavtalslagen innehåller ett antal bestämmelser som begränsar rätten att utnyttja ångerrätten. Enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler 4 § gäller inte ångerrätt om avtalet avser: “En vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal.” Detta gäller exempelvis sådana varor som tillverkas efter beställning och därmed ej finns på lager hos oss. Det kan exempelvis vara skjutdörrskitt som inte är utav standardlängd där skenan är måttanpassad efter kunds önskemål och som produceras efter kundens önskemål eller att andra anpassningar på dessa produkter gör att varan svårligen kan säljas vidare till någon annan konsument. De produkter som inte omfattas av ångerrätten är markerade som “Tillverkningsvara”. Om du ändå skulle vara osäker på vilka varor som inte omfattas av ångerrätten ber vi dig kontakta kundtjänst.
När kunden bekräftar sin beställning ger kunden sitt samtycke till att Kei Lee Interior påbörjar fullgörandet av beställningen. Detta innebär att kunden inte har någon ångerrätt från och med den tidpunkt när produkter som ovan nämnda exempel har påbörjats i produktion.


Återbetalning


Vid giltigt utnyttjande av ångerrätten strävar Kei Lee iterior efter att utan onödigt dröjsmål senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att ångra köpet betala tillbaka betalt belopp för varan exklusive fraktkostnader. Dock betalas summan ut tidigast då varan kommit i retur eller då vi fått se bevis på att varan har återsänts (det som sker först). Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat.


Ej uthämtat paket


I de fall där paket inte hämtas ut på uthämtningsställe av kund, debiteras vi en avgift av speditören för frakt till uthämtningsstället och tillbaka, samt en administrativ avgift. För att täcka upp för denna kostnad samt vår egen hanteringskostnad debiterar vi kunden för närvarande 150 kr per outhämtat paket, styckegods och pall.


Personuppgifter


Vi hanterar personuppgifter enligt bestämmelserna i PUL (Personuppgiftslagen). När du handlar hos Thebarnyard.se registreras dina uppgifter för att du skall kunna utföra köpet. När du köper en vara av oss godkänner du vårt avtal. Kei Lee Interior behandlar all personlig information konfidentiellt. Vissa uppgifter kan i samband med betalning lämnas ut till våra samarbetspartners för faktura- respektive kortbetalning för att du skall kunna genomföra betalning. Dina uppgifter lämnas aldrig ut till annan tredje part. Vi kan använda dina uppgifter för att skicka reklam till dig angående denna butik och andra butiker som ingår i vårt företag. Du har alltid rätt att avböja sådana utskick, rätt att begära att få ta del av dina uppgifter, eller ta bort de uppgifter vi har registrerat om dig. För att ta del av din information; maila info@thebarnyard.se


Transportskadat gods


Om en vara från Kei Lee Interior skadas i transport, oavsett om skadan är väl synlig eller dold, skall detta anmälas till Thebarnyard.se inom skälig tid från mottagandet. Det är därför viktigt att du noga granskar ditt paket när det anländer. För att styrka rätten till reklamation gentemot transportbolaget är det viktigt att du sparar det eventuellt skadade emballaget i samma skick som när paketet anlände till dig.


Produktinformation och Färg


Kei Lee Interior förbehåller sig rätten att justera priser, prisfel, produktinformation, produktbilder och erbjudanden utan notis. De produktbilder och informationstexter som finns tillgängliga återspeglar varan så gott det går. Observera att bilderna på webbplatsen kan skilja sig åt beroende på färginställningar i din dator. Dvs en vara om förefaller att vara väldigt mörk på bild kan i verkligheten vara aningen ljusare i verkligheten. Kontakta vår kundtjänst om du känner dig osäker på någon vara innan beställning.
Vi strävar efter att få bilderna av våra produktet så verklighetstrogna och rättvisande som möjligt. Hur en färg uppfattas på en datorskärm kan dock skifta beroende på skärmens inställningar. Innan beställning av vara rekommenderar vi därför att du kommer förbi oss och tittar på provexemplar.


Säkerhet


I och med att vi bland annat säljer “Gör det själv” kitt kan Kei Lee Interior inte hållas ansvariga för om det mot förmodan skulle uppstå någon skada pga felaktigt monterad produkt. Vi kan inte heller hållas ansvariga för om någon skada uppstår pga felaktigt användande av skjutdörrskitten. Skjutdörrskitten är avsedda att skjutas fram och tillbaka i sidled. Om man trots detta skulle trycka på dörren i samma riktning som man skjuter på en vanlig dörr så finns det en risk att dörren ramlar av skenan och skada kan eventuellt uppstå. Vi kan endast garantera att varje enskild del som tillhör kitten är intakta och felfria i kontruktionen. Huruvida kunden monterar anordningen säkert eller inte blir helt på kundens eget ansvar att säkerställa. En rekomendation är att anlita proffesionell hjälp för uppmontering av exempelvis skjutdörrskitten och skjutdörrarna. Skjutdörrskitten skall användas med försiktighet och gott omdömme även när den monterats på ett korrekts sätt. Vi överlåter till var och än att avgöra om det är säkert att montera ett kitt med barn i hemmet.


Force Majeure


Thebarnyard.se skall vara befriat från skadestånd och andra påföljder om fullgörelsen av avtalet hindras, försvåras eller försenas av någon omständighet utanför vår kontroll. Såsom befriande omständighet skall anses bland annat myndighetsingripande, ny/ändrad lagstiftning, uteblivna tillstånd, krig, brand, översvämning, arbetsmarknadsstörningar, förbud, restriktioner, sabotage, ogynnsamma transport- eller väderleksförhållanden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten. Konsumenten kontaktas utan dröjsmål och informeras om orsaken varför företaget inte kan fullfölja köpavtalet och erbjudas att häva köpet


Ägandesrättförbehåll


Alla varor förblir Kei Lee interior´s egendom tills dess full betalning erlagts.


Tillämplighet


Dessa köpevillkor är tillämpliga där svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med dessa. För privatkonsumenter gäller konsumentköplagen samt Distansavtalslagen som även innefattar skydd för säljföretaget. Mer information härom finns på Konsumentverkets hemsida, www.kov.se. Trendrum ingår ej avtal med kunder som är under 18 år, utan målsmans godkännande.


Tvist


Vid eventuell tvist kommer vi att följa Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.


Lagval


Alla försök till bedrägerier polisanmäls och Kei Lee Interior förbehåller sig rätten att häva köpet om detta befaras. Tvist enligt dessa villkor ska avgöras enligt svensk lag.


Frågor


Vid frågor kontakta kundtjänst via: info@thebarnyard.se

.