Frågor & Svar

Om svaren på dina frågor gällande skjutdörrstillbehör inte finns här, vänligen kontakta oss på Kei`Lee Interior. Vi hjälper dig gärna!

Hur ska man veta hur lång skena man behöver?
Ta måttet på dörrens bredd x 2 och lägg till ytterligare 20 cm för att få fram rekommenderat mått på din skena. (Om längden på skenan blir längre än vad som får plats på väggen, vänligen kontakta oss så hjälper vi er skräddarsy en lösning för era skjutdörrsbeslag). Tänk på att dörren som ni väljer bör överlappa eventuellt dörrfoder på alla sidor om dörrhålet. Detta är särskilt viktigt ovanför dörrhålet.
Är det säkert att ha skjutdörrsbeslag när man har barn i hemmet?
Om man använder våra skjutdörrsbeslag som de är tänkt att användas så är det fullständigt säkert att montera upp kitet på väggen med barn i hemmet. Skjutdörren tål dock inte att tryckas på, som en vanlig dörr, utan måste skjutas från ena sidan till andra, som alla skjutdörrslösningar. Vi överlåter till var och än att avgöra om de anser att modellen är säker eller inte för just deras hushåll.
Hur kommer det sig att priserna skiljer sig åt så pass mycket mellan olika återförsäljare?
Idag finns det flertalet företag som säljer, vad som ser ut att vara, snarlika produkter ute på marknaden. Att jämföra produkterna, anser vi, är som att jämföra bilar. De fyller alla säkerligen sin funktion, men beträffande säkerhet och kvalitet kan det skilja sig väldigt mycket. Exempelvis har olika leverantörer olika sätt att förankra skenorna i varandra, vilket slutligen blir en säkerhetsfråga. Olika leverantörer har olika slittålighet på hjul och olika procedurer gällande pulverlackering och tillverkning av mjukstängning osv.  Vi uppmanar varje kund att själv ta kontakt med respektive företag och ställa frågor, för att bilda sig en egen uppfattning om kvalitén på produkterna. De flesta seriösa återförsäljare av industriella skjutdörrsbeslag ligger ungefär i samma prisnivå.
Vad skiljer era produkter från era konkurrenters produkter?
Våra produkter är tillverkade av gediget kolstål och har blivit testade för att säkerställa att de klarar av rekommenderad maxvikt. Hjulen är tillverkade i härdat POM material. Man kan även välja att köpa hjul i stålmaterial om man hellre önskar det. Dessa finner du under fliken “Övriga produkter” i produktmenyn. POM är ett hårt plastmaterial med låg friktion och goda glid-slit egenskaper. Det är styvt och samtidigt slagsegt. Inom finmekanik används POM till styrplattor, kugghjul, lager och diverse andra delar. Maskinindustrin använder även POM till bland annat kugghjul, glidlager, glidskenor, styrskenor, rullar, hjul, skruvar och en lång rad andra komponenter.
Varför behöver jag godkänna köpevillkor innan jag beställer en produkt?
Vi kan omöjligt ta ansvar för hur var och än följer monteringsanvisningarna som medföljer produkterna och kan därmed inte säkerställa att varje kund monterar kitet på ett korrekt sätt. Därför behöver man godkänna att man själv tar ansvar för att montera upp kitet enligt bruksanvisningarna. Känner man sig osäker på hur kiten ska monteras rekommenderar vi att lägga till vår monteringstjänst. Då kommer våra montörer ut och monterar upp kitet och dörren på väggen. Väljer man att själv montera upp kitet så finns det instruktionsvideos på bland annat Youtube. Sök på “how to install barndoor hardware” för referensmaterial.